loader image

ОРГАНИЗАТОРИ


Invalid ID

LUNAR се организира от българското студио за 3D мапинг и интерактивни визуални решения за събития MP-STUDIO. Компанията е създадена през 2008 г. и има реализирани над 450 проекта в повече от 25 страни.

MP-STUDIO създава първия 3D мапинг в България през 2011 г., който преобразява фасадата на Народния театър “Иван Вазов”. Артистите са известни на българската публика със светлинните спектакли за Деня на Европа през 2017 и 2018 г., които разказаха пъстроцветни истории на фасадите на Националната галерия/ Двореца и Министерски съвет в София, както и с реализирането на първото гостуване на „Фестивал на светлините“ в Пловдив през 2019 г.  Студиото създава Фестивала на светлините LUNAR през 2022 г., който събира над половин милион посетители.

LUNAR се реализира съвместно с един от най-популярните фестивали за светлинно изкуство в света Festival of Lights (“Фестивал на светлините”). Той се организира за първи път в Берлин през 2005 г. и за деветнадесетте години на своето съществуване в рамките на фестивала са преобразени стотици сгради, забележителности, улици и площади в германската столица и в множество градове по света: Аугсбург, Дубай, Загреб, Цвикау, Кувейт, Напа, Ню Йорк, Пловдив, Сиатъл и други.


Background
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor

MP-STUDIO е шампион в рамките на първото световно първенство по 3D мапинг, състояло се като част от Festival of Lights в Берлин през 2015 г. Студиото бива отличено с още 3 награди по време на фестивала за свои арт продукции, преобразили Бранденбургската врата и телевизионната кула, а през 2018 г. става основен арт партньор на Festival of Lights International. От тогава до днес, MP-STUDIO разработва 3D мапинг спектакли и светлинни проекции за над 50 от сградите и локациите и осигурява арт дирекция на всички над 100 светлинни инсталации, част от фестивала.


Background

БЮЛЕТИН

Абонирай се, за да получаваш най-актуалната информация за LUNAR FESTIVAL.