loader image

Владимир Грънчаров

дизайнер и съосновател на Elektrick.Me
Background

За лектора

Владимир Грънчаров е дизайнер и съоснователнна Elektrick.Me – студио, специализирано в 3D projection mapping. Завършил е инженерен дизайн в Технически университет, София.

Неговата страст към иновациите и функционалния дизайн го водят по пътя на мултимедийните технологии. Сам се определя като “generalist и държи изключително много на разнообразието в дейностите, с които се занимава. Това е една от основните причини в личното му портфолио, както и в това на Elektrick.Me, да се видят проекти от 3D Mapping, холограми и сценография до графичен и продуктов дизайн.

Пътят към мултимедийните технологии започва още в тийнейджърските му години, когато с приятели организират “rave” партита, но винаги с голямо внимание и страст към декорите и VJ инсталациите. В този период, между 2004 г. и 2010 г., заедно със свои колеги създават идейни концепции и реализират едни от първите 3D mapping инсталации в България.

Успоредно с това, Владимир надгражда и обучението си като дизайнер. През 2010 г. стажува в немската автомобилна компания BRABUS, където има реализирани тунинг елементи за някои модели Mercedes-Benz, както и един модел джанта. Натрупаният опит през тези години преминава в професионално реализиране в сферата на мултимедийните и интерактивни технологии, като 3D Mapping, холограми, AR, VR и motion capture.

От създаването си през 2011 г. до сега Elektrick.Me има реализирани проекти с 3D Mapping за редица емблематични сгради в България и по света – София, Бургас, Велико Търново, Габрово, Враца, Троян, Несебър, Техническия университет в Алмати, Казахстан, двореца Царицино в Москва.

В портфолиото на студиото може да видите мултимедйна сценография от „Гласът на България“, „България търси талант“, детската Евровизия, както и за кралското семейство в Кувейт.

За последните 10 години са реализирали над 200 проекта, част от които за световни брандове като Mercedes, Intel, Prosche, Land Rover, VW, Scania, Forbes, ING Bank, LIDL, JCDecaux, W Hotel, Coca-Cola и много други.


Network


БЮЛЕТИН

Абонирай се, за да получаваш най-актуалната информация за LUNAR FESTIVAL.