loader image

Новини

Конкурс: Създай творба за фасадата на НДК

todayаприл 1, 2022 1665

Background

Конкурсът “eXperience by eMAG. Dream, create and inspire” дава възможност на трима артисти да творят за една от най-известните сгради в столицата

Платформата за онлайн търговия eMAG се включва в LUNAR по запомнящ се начин – като дава шанс на трима артисти да покажат своите произведения на фасадата на една от емблематичните столични сгради – Националния дворец на културата.

В подкрепа на българските таланти и на възможностите, които съвременните технологии дават не само за развитието на бизнеса, но и на изкуството и градската среда, eMAG организира конкурса eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire. До 25 април 2022 г. включително всички желаещи могат да подават своите предложения за светлинното преобразяване на НДК, като ще бъдат отличени три творби, които  съчетават креативност, предизвикват емоции, разказват истории и демонстрират умелото боравене с фасадата на сградата, както и с възможностите на 3D мапинг технологията.

Трите теми на конкурса са:

  • eMotions – авторски прочит на тема емоции, иновации, нови възможности;
  • eXplore – авторски прочит на тема търсенето (както буквално, така и преносно) и това, че да намериш „своето” нещо никога не е било по-лесно, вземайки предвид разнообразие, избор, функционалности;
  • eFuture – авторски прочит на тема технологиите като част от ежедневието и иновациите, които превръщат мечтите в реалност – модерност, градска среда, технологии, зелени иновации и социална отговорност, образование.

С произведението си за една от най-известните забележителности в София, авторите ще имат възможност да покажат своето виждане и интерпретация по една от посочените теми. Те ще имат възможност да впечатлят жителите и гостите на столицата с въображението и начина, по който са творили по зададената тема.

Документите за участие, правилата на конкурса, техническите изисквания за кандидатурите, както и инструкции за подаването им се намират на страницата на eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire. Всеки автор може да участва в повече от една категория, а eMAG осигурява и специални награди за тримата победители – комплекти Apple iPad Air 4 (2020), 10.9″, 64GB, Wi-Fi + Apple Pencil.

Крайният срок за кандидатстване е 25.04.2022 г*. Творбите ще бъдат оценени от петчленно жури, а победителите ще бъдат обявени на 29.04.2022 г.

*Творби, подадени след крайния срок ще бъдат дисквалифицирани.

Участието в конкурса е безплатно. Във всяка от категориите ще бъде избран един победител.

В случай че имате въпроси относно конкурса, наградите, организационни и технически въпроси, моля да пишете на: [email protected]

Автор:LUNAR Festival of Lights

Оценете

Предишна новина

  • 968
close

labelНовини todayмарт 23, 2022

Първият Фестивал на светлините LUNAR превръща София в огромна галерия под открито небе

С 3D мапинг и светлинни инсталации събитието ще преобрази в произведения на изкуството емблематични сгради, паркове и площади в столицата между 6 и 9 май     Първото издание на [...]

Виж ощеБЮЛЕТИН

Абонирай се, за да получаваш най-актуалната информация за LUNAR FESTIVAL.