loader image

Новини

Мария Бойчева: Бихме искали гостите на LUNAR да помислят за безценните неща в живота си

todayмай 8, 2024 576 1

Background

Мария Бойчева e Маркетинг координатор в Answear България. Нейната професионална сила и страст са в съчетаването на креативност и аналитичен подход. Разговаряме с нея за силата на изкуството и създаването на безценни емоции.

Модата сама по себе си е изкуство. Как си представяте комбинацията между нея и светлинното изкуство?

Модата и светлинното изкуство имат силата да предизвикват емоции и да създават атмосфера.
Подобно на смесването на цветове върху платно, съчетавайки модата със светлинното изкуство, ние създаваме една симфония за сетивата. Модата, със своите текстури, форми и цветове, танцува под светлината на прожекторите, пресъздавайки истории, емоции и усещания.

С какво LUNAR ви спечели, за да се включите в него?

LUNAR не е просто фестивал – това е събитие, което превръща града ни в сцена за мечти, в която въображението не познава граници. LUNAR доказа, че завладява публиката с хипнотизиращите си светлинни шоута, в които Answear откри перфектната платформа за реализация на мапинг шоуто “Скъпоценните моменти” – едно произведение на модерното изкуство.

Защо е важно артистите да имат възможност да се изявяват и има ли бизнесът роля в това?

Артистите играят изключително важна роля в обществото, като предизвикват установените норми, започват разговор и откриват нови перспективи. Предоставянето на възможности за изява им насърчава творчеството, иновациите и културния живот.

В последните няколко години, ние в Answear, сe опитваме да даваме международна платформа и финансиране на артисти от различни поприща. В последния ни конкурс “Graphic Design Masters”, получихме творби на над 500 графични дизайнери, като най-добрата стана част от специална кампания в Краков.

Какво е вашето послание към публиката?

Бихме искали гостите на LUNAR да помислят за безценните неща в живота си. С видео инсталацията ни приканваме публиката да прегърне моментите на вдъхновение и интроспекция, като в същото време ги мотивираме да бъдат по-често тук и сега. В забързаното ни ежедневие често изпускаме безценни моменти, докато мислим за следващата си задача.

Вярваме, че нашата интерпретация на женствеността ще предизвика размисли и емоции у публиката, напомняйки ни да се справяме с житейските предизвикателства с грация и да празнуваме малките радости.

Какво очаквате от тазгодишния фестивал?

Очакваме тазгодишният фестивал да бъде завладяващ празник на светлината, изкуството и креативността. Сигурни сме, че ще бъдем очаровани и вдъхновени от разнообразните инсталации и изпълнения, както и че ще ни завладеят изобретателността на артистите и енергията на публиката.

Автор:LUNAR Festival of Lights

Оценете

Предишна новина

  • 1940
close

labelНовини todayмай 7, 2024

Разходи се спокойно и удобно във фестивалните вечери

Скъпи посетители, Щастливи сме, че и тази година, благодарение на съдействието на Столична община, ще можем да се придвижваме много по-лесно до фестивалните зони. Ето как: Обособява се пешеходен маршрут, [...]

Виж ощеБЮЛЕТИН

Абонирай се, за да получаваш най-актуалната информация за LUNAR FESTIVAL.