loader image

Новини

Дарина Иванова: “Понякога е нужно само да поспреш за миг, да забележиш красотата около себе си и да се опиташ да запечаташ този момент”.

todayмай 10, 2023 1181

Background

Изкуството, което ще видим в предстоящите четири вечери между 11 и 14 май, неизбежно ще ни провокира да запечатаме всеки миг. Именно за създаването на забележителни визуални спомени разговаряме с Дарина Иванова, Маркетинг директор на Huawei за България и Северна Македония, и то във важен за компанията момент – вчера тя лансира най-новото си устройство Huawei P60 Pro, което обещава да се превърне в идеалния партньор в изследването на нощна София.

Какво ви накара да се включите в LUNAR?

Вдъхновяващата комбинация от технологии и изкуство, която има за цел да предизвиква въображението ни, да отправя важни послания, да ни кара да се замислим и същевременно ни дава възможност да видим средата, в която живееем, в нова и вълшебна светлина. Именно тази комбинация от водещи технологии и изкуство е в основата на нашите продукти и конкретно в най-новия ни смартфон Huawei P60 Pro, който е идеалният партньор в изследването на нощна София и в пресъздаването на нейната феерия от светлини в приказни кадри.

Кои са важните моменти при заснемането на нощния град?

Нощният град носи едно особено очарование и тайнственост, които често не успяваме да уловим в забързания ни свят. Да се открият и запечатат всички онези малки, но очарователни детайли в мрака, е понякога сериозно предизвикателство. Но не и за Huawei P60 Pro и неговата Ultra Lighting телефото камера, която прави революционен пробив в телефото фотографията с нощно виждане. Тя е с бленда F2.1 – най-големият в индустрията телефото обектив в стил перископ. Телефото камерата добавя още Ultra Lighting Lens Group за улавяне на повече светлина и комбинирана със сензора RYYB SuperSensing, количеството светлина, навлизащо в нея, е значително увеличено. 

Тази система от камери е една от най-добрите в момента и позволява направата на отлични снимки при ниска осветеност, дори когато снимате от по-голямо разстояние. Как да уловите светлината и да я претворите във вълнуваща история – това искаме да демонстрираме на всички любители на красивото чрез нашата инсталация и Huawei P60 Pro.

Какво е Вашето послание към публиката, която ще посети инсталацията, която подкрепяте?

Че понякога е нужно само да поспреш за миг, да вдигнеш глава, да забележиш красотата около себе си и да се опиташ да запечаташ този момент. Всички ние имаме нужда от малко вълшебство в живота си и от възможността да го споделим с хората около нас. А инсталацията „Cyberflo”, с която участваме и е вдъхновена от Huawei P60 Pro, отправя важно послание: магическите цветя, разцъфнали и пулсиращи в тъмнината, символизират стремежа на светлината да победи и най-непрогледния мрак. 

Благодарна съм на организаторите на LUNAR за това, че талантът на толкова много визуални артисти от целия свят стига до нас и превръща града ни в огромна галерия на открито, в която всеки намира своето късче светлина. 

А ние от Huawei пък му даваме възможността да разбере как може да ги претвори в прекрасни визуални истории с помощта на устройството в ръката си.

Защо е важно артистите да имат възможност за изява и има ли роля бизнесът в това?

LUNAR е чудесен пример за това как с помощта на технологиите изкуството може да стигне до огромен брой хора. От своя страна, като глобален технологичен лидер Huawei има мисията да прави живота на хората по-лесен, по-споделен и същевременно по-красив. Тази симбиоза между изкуство и бизнес е не само логична, но и силно необходима, за да се развиват младите таланти и същевременно да се създават условия за иновации, които да развиват индустрията ни.

Чрез редица инициативи и локални събития Huawei традиционно подкрепя младите таланти в България – не само в сферата на науките, но и на кино- и фотографското изкуство. 

Фестивалът цели да се превърне в традиционно събитие – как си представяте неговото развитие?

Още по-мащабно и ангажиращо сетивата, озаряващо нови и нови любими кътчета из София. Би могло да се помисли и в посока други големи български градове също да бъдат домакини през годините.

За Дарина Иванова:
Дарина Иванова е Маркетинг директор на Huawei за България и Северна Македония с 20 години опит в сферата на маркетинга и комуникациите. Huawei e глобален технологичен лидер с продуктите и услуги, предлагащи се в повече от 170 страни и използвани от 1/3 от световното население. Глобалната мрежа на Huawei е изградена на основата на почти 30-годишен опит в телекомуникационната индустрия, като нейната цел е да предоставя най-актуалните технологични иновации на потребителите по света. 

Автор:LUNAR Festival of Lights

Оценете

Предишна новина

  • 2205
  • 2
close

labelНовини todayмай 10, 2023

32 артисти и студия от 12 държави показват изкуството си 
на фестивала LUNAR

Събитието започва утре, 11 май, а столичното метро ще бъде с удължено работно време до 01:00 ч. във всяка от четирите вечери Изкуство на над тридесет артисти и творчески студия [...]

Виж ощеБЮЛЕТИН

Абонирай се, за да получаваш най-актуалната информация за LUNAR FESTIVAL.