loader image

Новини

Мирослава Станева: Търсенето никога не спира – на вдъхновение, на знания, на емоции

todayаприл 22, 2023 326

Background

За втори път, eMAG и LUNAR дават шанс на трима български артисти да покажат своите произведения на най-мащабната фасада, част от фестивала – тази на Националния дворец на културата. Малко повече от седмица преди крайния срок за участие в конкурса eXperience by eMAG: Dream, create and inspire, разговаряме с Мирослава Станева, Brand Marketing Manager в eMAG Bulgaria , за удовлетворението от това да  даваш артистична свобода и за част изненадите, които ще очакват посетителите на фестивала тази година.

За втори път давате възможност на артисти да създадат своя творба за фасадата НДК. Какво ви накара да го направите отново?

Търсенето никога не спира, както не спира и нашето желание да предлагаме нови възможности всеки ден – както на клиентите, както и на артистите.

В първото издание на конкурса имахме невероятен успех и съм щастлива, че като компания застанахме зад инициативата и дадохме сцена на български артисти с такава възможност, което определено не се случва всеки ден. 

Щастливи сме и от това, че конкурсът миналата година бе изключително високо оценен от участниците и им даде нови възможности и начало на тяхното лично търсене – за вдъхновение, за нови възможности и поле за развитие. За мен и за eMAG е удоволствие да можем да случим конкурса отново и да стане традиционен.

Изненадаха ли ви произведенията, които получихте през 2022 г. и какви са очакванията ви към артистичните интерпретции на темите eXplore, eMotions и eFuture тази година? 

Няма да скрия, че миналата година бях леко притеснена предвид факта, че бе първо издание на фестивала, както и на конкурса и не знаех какво можем да очакваме. Изключително приятно се изненадах, че имахме над 35 разработки, като голяма част от тях бяха изключително добри в подхода си – умело използване на архитектурата, красиви, замислящи, провокиращи зрителя. Тази година се опитвам да нямам конкретни очаквания, но вярвам, че ще имаме още по-голям успех и още повече творци ще примат предизвикателството ни, така че да предизвикат себе си и да потърсят тяхната интерпретация на темата.

Защо такъв тип конкурси са важни за младите артисти?

Вярвам, че бизнесът има своя отговорност – както да предоставя качествени продукти, услуги и преживяване на клиентите си, така и да развива средата и обществото. Ние го правим чрез редица активации, а тук имаме възможност да предоставим огромна сцена на младите артисти – буквално и преносно. С конкурса целим да предизвикаме креативно мислене, съобразяването със срокове и изисквания, мислене извън рамката, която тук е доста конкретна. С участието си в конкурса и в други подобни младите артисти имат достъп до уникална аудитория – над 500 хиляди посетители, награда, широк медиен отзвук, което често не се случва и на отвъртени артисти. Не на последно място е и възможността да изпитат усещането да видят творбата си в такъв мащаб, да достигнат и международна сцена, какъвто пример имахме и с един от победителите от миналата година.

Какво е посланието Ви към тях?

Посланието ми към младите артисти е кратко и вярвам, се отнася за всеки един от нас като човек. Предизвиквам ги да се осмелят, да провокират себе си и да не забравят, че търсенето никога не спира – на вдъхновение, на знания, на емоции и да претворяват мечите си, така че да вдъхновяват и околните по своя уникален начин и със своя почерк.

Можете ли да ни разкриете малко за изненадите, които сте подготвили за публиката?

Тази година запазваме част от миналогодишните елементи, които бяха възприети много добре от аудиторията – конкурсът за най-голямата фасада в рамките на Фестивала, например. Друг ключов елемент е проекцията, която е пред НДК, върху под, като чрез нея даваме възможност на всеки от посетителите да стане част от инсталацията, да я претвори по свои собствен начин и да създаде нещо свое. Не на последно място, тази година за първи път ще случим и Парад на светлините, като всяка вечер публиката ще има възможност да се наслади на артистите, както и да се потопи в това невероятно изживяване.

За Мирослава Станева:

Мирослава е специалист по маркетинг и комуникации, запалена по социална отговорност, с над 14-годишенн опит в корпоративния свят. Преди да поеме настоящата си роля, е била част от маркетинговите и комуникационни отдели на The Coca-Cola Company, Сладкарници “Неделя” и Lidl.

Автор:LUNAR Festival of Lights

Оценете

Предишна новина

  • 1726
  • 1
close

labelНовини todayаприл 18, 2023

23 светлинни творби преобразяват София в галерия под открито небе

В своето второ издание, събитието разширява обхвата си, като се разпростира и отвъд централната част на столицата Двадесет и три са светлинните творби, които ще преобразят София в галерия под [...]

Виж ощеБЮЛЕТИН

Абонирай се, за да получаваш най-актуалната информация за LUNAR FESTIVAL.