loader image

Новини

Вдъхновение за всеки човек, чрез артистични разговори на фасадата на хотел Hyatt Regency Sofia

todayмай 13, 2023 1295

Background

На творбите на седем артисти от Германия и България се наслаждаваме върху фасадата на хотел Hyatt Regency Sofia. Тези своеобразни артистични “разговори” ни вдъхновяват да възприемем различни идеи и гледни точки.

Срещаме се с Волфганг Пачула, генерален мениджър и Кристина Стойкович, директор “Продажби и маркетинг” на Hyatt Regency хотели в България, с които си говорим за вдъхновението и разказването на вълнуващи истории.

Бяхте част от пилотното издание на LUNAR и фасадата Ви беше озарена от творби на артисти от пет държави. Какво беше изживяването за екипа Ви и за публиката тогава и какви са очакванията Ви към тазгодишното издание на фестивала?

Волфганг Пачула: За мое голямо съжаление, нямах възможност да присъствам на първото издание на фестивала, тъй като то се е провело преди пристигането ми в България, но съм наясно, че той е успял да превърне София в огромна и блестяща арт сцена, обединяваща артисти от цял свят.

Като първото толкова мащабно събитие за 3D мапинг и светлинно изкуство в България и най-големия фестивал в страната досега, той е привлякъл хиляди посетители не само от столицата, но и от цялата страна и чужбина. По тази причина, нямах търпение да настъпи време за неговото второ издание и съм безкрайно щастлив, че сградата на Hyatt Regency Sofia е отново избрана да бъде сред участващите. Имайки предвид невероятните артисти със своите творения, подготвени за тазгодишното издание, заедно с добавените нови локации, вярвам, че хората ще останат удивени от проекциите, организацията и не на последно място, цялостната атмосфера. 

И тази година, на фасадата на Hyatt Regency Sofia ще видим творби на артисти от различни страни. Какви са посланията, които бихте искали да отправите с тях?

Кристина Стойкович: Тази година фасадата на Hyatt Regency Sofia ще се превърне в платно за произведения на изкуството на талантливи артисти от България и Германия, обединени под темата “convARTsations”. Културата на Hyatt е такава, която вдъхновява всеки човек да се „превръща“ в най-добрата своя версия чрез „разговори“, предназначени да разгърнат различни идеи, гледни точки и начини за усъвършенстване.

За втори път сте домакин на обучителната програма, част от фестивала. Защо е важно да споделяме знания с младите хора?

Кристина Стойкович: За нас е гляма привилегия да бъдем домакини на вълнуващите обучения за втора поредна година, тъй като Hyatt е бранд, който осъзнава важността на непрекъснатото усъвършенстване и образование, чрез подпомагане на развитието на младите хора. Фестивалът дава възможност да се срещнете с най-новите форми на изкуството и да придобиете ценни умения от талантливи български и международни експерти в областта на съвременните аудио-визуални изкуства. Аз, като професионалист в сферата на хотелиерството, вярвам, че технологиите и иновативните решения са ключови елементи за бъдещето при удовлетворяване на очакванията на гостите. Точно това ще направи и LUNAR – фестивалът ще разказва истории, ще провокира въображението и ще предоставя ценни знания. 

Миналата година, фестивалът привлече над половин милион посетители от страната и чужбина. Смятате ли, че подобен формат би могъл да подпомогне туризма и икономическото развитие на столицата?

Волфганг Пачула: Въз основа на миналогодишните постижения, можем смело да кажем, че LUNAR вече се е утвърдил като значимо събитие и се е превърнал в един от най-атрактивните фестивали в региона. София е прекрасен град с много потенциал. Вярвам, че сега е подходящ момент да се използва възможността за достъп до нови пазари чрез LUNAR и, също така, да се разшири бизнесът на съществуващите такива. За нас е изключително удоволствие да продължаваме да допринасяме за успеха на този чудесен фестивал.

Автор:LUNAR Festival of Lights

Оценете

Предишна новина

  • 839
close

labelНовини todayмай 12, 2023

Желяз Кольовски: “Всеки може да прескочи ограниченията и да покаже на света в какво вярва, зад какво стои”

Едно от видео 3D мапинг шоутата, които имахме възможност да видим за първи път вчера (а можем да го направим и през следващите три вечери) е “Безкрайна вселена” – спектакъл, [...]

Виж ощеБЮЛЕТИН

Абонирай се, за да получаваш най-актуалната информация за LUNAR FESTIVAL.