loader image

Новини

Желяз Кольовски: “Всеки може да прескочи ограниченията и да покаже на света в какво вярва, зад какво стои”

todayмай 12, 2023 834

Background

Едно от видео 3D мапинг шоутата, които имахме възможност да видим за първи път вчера (а можем да го направим и през следващите три вечери) е “Безкрайна вселена” – спектакъл, посветен на дигиталния свят и неограничените възможности, които ни дават технологиите.

Вълнуващите послания, преплетени в шоуто са провокация от страна на Vivacom да се впуснем в нова вселена, която ни предизвиква да преоктриваме света и да се свързваме бързо и лесно с него. В разговор с Желяз Кольовски, директор „Маркетингови комуникации“ на Vivacom, научаваме повече любопитни детайли около участието на компанията в тазгодишното издание на LUNAR.

Какво в LUNAR Ви спечели, за да се включите в него?

Тази година Vivacom се присъединява към LUNAR, защото вярваме, че подобни визуални творби по много интересен и завладяващ начин демонстрират неограничените възможности, които технологиите дават на хората. Ние направихме стъпка в тази посока преди 8 месеца, когато дадохме пълна свобода в общуването на всички потребители на мобилни услуги в България чрез нашите Unlimited планове. Затова с подкрепата на подобни инициативи, искаме да покажем именно това – как технологиите и услугите, които предлагаме, могат да отключат пълния потенциал на дигиталния и физическия свят в едно.

Осезаемо е, че технологиите все повече променят заобикалящия ни свят. Каква е тяхната роля в изкуството?

Те са изразното средство на 21-век и бъдещето, те са четката на художника,  глината в ръцете на скулптура. С тях артистът може да поднесе идеята си така, че да грабне публиката по достатъчно впечатляващ начин и да се прибори за нейното пълно внимание. В съвременния дигитален свят, на бързи евтини и достъпни забавления, дълбоката мисъл, истинската артистична стойност, трябва да се преборят, за да отворят вратата към сърцето и съзнанието на хората. 

Фестивалът цели да се превърне в ежегодно събитие. Как си представяте да изглежда той след 5 години?

Да е на много повече места в България, да бъде неограничен, защото идеята на това да дадеш светлинен прочит от бъдещето, на културни и архитектурни забележителности, е толкова богата, че може да намери място в много други градове. Да разкажем много други истории и срещнем много нови хора. 

Вашето послание към публиката е…

Всеки може да бъде всичко, което поиска, да прескочи ограниченията и да покаже на света  в какво вярва, зад какво стои. Никога не е било толкова лесно и достъпно и вярвам, че всеки един от нас оставя своя „културен отпечатък“ с това което прави, споделя и насърчава с активността си в дигиталния свят.

Оставете хубав отпечатък. 

За Желяз Кольовски:

Желяз е пристрастен към управлението на брандовете. Има над 10 години мениджърски опит в целия спектър на маркетинга: пускане на пазара и позициониране на нови брандове, редизайн на брандове, креативни платформи, 360° бранд комуникация, стратегически бизнес проекти. Опит с обучение на бранд мениджъри.

Той има Мастърс степен по Бизнес Администрация от Висшето училище по Бизнес Администрация в Единбург (Великобритания).

Автор:LUNAR Festival of Lights

Оценете

Предишна новина

  • 1164
close

labelНовини todayмай 10, 2023

Дарина Иванова: “Понякога е нужно само да поспреш за миг, да забележиш красотата около себе си и да се опиташ да запечаташ този момент”.

Изкуството, което ще видим в предстоящите четири вечери между 11 и 14 май, неизбежно ще ни провокира да запечатаме всеки миг. Именно за създаването на забележителни визуални спомени разговаряме с [...]

Виж ощеБЮЛЕТИН

Абонирай се, за да получаваш най-актуалната информация за LUNAR FESTIVAL.