loader image

Новини

Кристина Стойкович: Нямаме търпение сградата ни да се превърне в платно за красиви произведения на изкуството

todayмай 5, 2022 1250

Background

Фасадата на Hyatt Regency Sofia ще се преобрази в платно за творби на артисти от три континента. За значението което има реализирането на атрактивни за публиката събития за икономическото развитие и  популяризирането на културния туризъм в градовете разговаряме с Кристина Стойкович, директор „Продажби и маркетинг“ в Hyatt Regency Sofia. Кристина има повече от 18-годишен опит в хотелиерството. Преди това ръководи отдел „Продажби“ в един от най-успешните хотели в Сърбия – Hyatt Regency Belgrade, през февруари 2022 г. тя се присъединява към екипа на Hyatt Regency в София.

До началото на първото издание на фестивала LUNAR остават само ден, а освен това, че фасадата на хотела Ви е част от програмата на събитието, ще бъдете домакини на обученията в сферата на аудиовизуалните изкуства. Какво във фестивала Ви спечели, за да се включите в него?

За нас е голямо удоволствие и радост да бъдем част от първия Фестивал на светлините LUNAR, не само защото това е изключителна възможност за интеракция с нашите гости и посетители по един наистина уникален начин, но и защото ще допринесе за популяризирането на дестинацията, като постави София на световната карта на този вид изкуство.

Брандът Hyatt се основава на креативност и иновации, ние никога не спираме да се развиваме и да предизвикваме границите във всичко, което правим. Нашата цел е да издигнем отношенията си с гостите на още по-високо ниво и да ги насърчим да взаимодействат с нас по нови начини – подкрепяйки нашата стратегия за създаване на запомнящи се преживявания, които надхвърлят обикновения престой в хотел. Точно това ще направи и LUNAR – фестивалът ще разказва истории, провокира въображението и привлече вниманието към историята, изкуството и новите тенденции. Нямаме търпение да видим как хотелът ни ще „оживее“ и ще се превърне в платно за красиви произведения на изкуството, превръщайки го в портал към различни култури, обичаи и традиции.

Голяма привилегия за нас е и възможността да бъдем домакини на вълнуващите обучения, организирани в рамките на фестивала. Младите хора ще имат шанса да получат нови знания и вдъхновение от талантливи български и международни експерти в областта на съвременните аудио-визуални изкуства. Страхотно е да можем да подкрепим тази инициатива.

Какви са Вашите очаквания към тазгодишното пилотно издание на фестивала?

LUNAR ще превърне София в огромна и блестяща арт сцена, обединяваща артисти от цял свят. Като първото толкова мащабно събитие за 3D мапинг и светлинно изкуство в България и най-големия фестивал в страната досега, той ще привлече хиляди посетители не само от столицата, но и от цялата страна и чужбина. Работата с талантливия млад екип от MP-STUDIO е истинско удоволствие. Тяхната страст и професионализъм, както и партньорството с един от най-популярните фестивали в света Festival of Lights International Productions, подкрепата на Европейския парламент в България, представителството на Европейската комисия и Столична община, е гаранция за предстоящия успех на проекта.

Имате дългогодишен опит в хотелиерската индустрия. Имате ли наблюдения за приноса на подобни формати за развитие на туристическия сектор?

Формати като този не само привличат туристи и осигуряват поле за медийна изява, но и подпомагат социалното и културното развитие и стимулират подобряването на инфраструктурата, като по този начин допринасят за развитието и привлекателността на туристическите дестинации.

Изключително важно е да подкрепяме и популяризираме подобни събития като част от общата ни стратегия за икономическо развитие и популяризиране на културния туризъм в региона.

На фасадата на Hyatt Regency Sofia ще видим творби на артисти от три континента. Можете ли да ни споделите какво е посланието Ви към публиката?

Фасадата на Hyatt Regency Sofia ще се превърне в платно за 9 произведения на изкуството, обединени под темата “divARTsity”. Артистите зад тях са българското MP-STUDIO, австралиецът Ник Азидис, индийското Knownsense Studios и легендарният Тиери Ноар – първият графити артист, рисувал на Берлинската стена през 80-те години.

Hyatt подкрепя многообразието във всичките му форми. Нашата култура дава възможност на всеки човек да бъде най-добрата своя версия, това вдъхновява начина, по който се грижим един за друг и за нашите гости. Разнообразието от култури, традиции, обичаи и гледни точки прави света вълнуващ и уникален. Нашето послание е за силата на това да бъдеш различен и искаме да отпразнуваме любопитството и изследователския дух.

Фестивалът цели да се превърне в традиционно събитие. Как си представяте да се развие той в следващите години?

Вярваме, че LUNAR ще се утвърди като значимо събитие с потенциал да се развие и превърне в един от най-атрактивните фестивали в региона. През последните години Фестивалът на светлините се превърна в магнит за туристите и основен икономически фактор с над 3 милиона посетители в Берлин. Сега е част от културните програми в Лион, Сидни, Москва и Айндховен и едно от най-известните светлинни събития в света. Надяваме се, че България също ще стане традиционен домакин на фестивала и ще се радваме да имаме възможността да допринесем за неговия успех.

Автор:LUNAR Festival of Lights

Оценете


БЮЛЕТИН

Абонирай се, за да получаваш най-актуалната информация за LUNAR FESTIVAL.