loader image

Новини

По време на LUNAR ще се проведе обучителна програма в сферата аудио-визуалните изкуства

todayаприл 13, 2022 159

Background

Създаването на 3D мапинг, вълнуващи анимации, музика чрез изкуствен интелект и изкуството на нощната фотография ще са само част от темите на програмата

Водещи български и международни специалисти ще се включат в обучения за млади таланти на 7 и 8 май 2022 г., в Hyatt Regency Sofia (пл. „Васил Левски“). Семинарите ще бъдат насочени към придобиването на нови знания и умения в сферата на високотехнологичните аудио-визуални изкуства. Те ще са част от обучителната програма на първия Фестивал на светините LUNAR в София и ще са напълно безплатни за участниците. Необходима е предварителна регистрация.

В рамките на два дни, специалистите ще споделят своите знания и ще разгледат ключови аспекти от създаването до заснемането на светлинно изкуство. Специално за обученията от Германия ще пристигне Йонас Пилц от водещата софтуерна компания за мултимедийна продукция Maxon. Той ще проведе практическа сесия за начинаещи и мастърклас на тема Cinema 4D, в които ще сподели тънкостите в създаването на завладяващи анимации.

Повече за 3D мапинга и основните познания за използваната техника и създаването на проекции за сцени, сгради и интериор, участниците ще научат по време на два семинара, водени от специалистите Марин Петков и Марин Димитров от MP-STUDIO и Владимир Грънчаров от Elektrick.Me.

Избрани авторски проекти и творчески решения ще представи визуалният артист Петко Танчев по  време на лекцията си “Пространство и взаимодействие: Интерактивни технологии в дигиталното изкуство”. Той ще постави фокус върху програмирането на персонализирани софтуерни системи за изграждане на взаимодействие между изпълнители, среда и публика.

Музиката е неизменна част от създаването на въздействащи визуални продукции. За нейното композиране и каква е ролята на изкуствения интелект в създаването й ще разкаже композиторът Георги Георгиев – Майката, от maxundmoritz productions. Той ще сподели своите познания, ще разкрие какви са най-актуалните тенденции в музикалната продукция и как в днешно време композиторите могат да създават музика навсякъде – ползвайки своя компютър, уеб браузър и дори телефон или таблет.

Програмата ще предостави възможност на младежите, които искат да се занимават професионално с фотография, да научат как се заснемат спиращи дъха кадри нощем. Фотографът Николай Пандев ще представи темата „Фотография под звездите“, с подкрепата на Canon, а след това ще предизвика участниците да приложат наученото на практика в преобразения от LUNAR град.

Фестивалът на светлините LUNAR ще се проведе между 6-9 май, а част от него ще бъдат 13 от най-емблематичните локации в столицата. Събитието се реализира с подкрепата на Европейския парламент в България и представителството на Европейската комисия в България, Столична община и под патронажа на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Автор:LUNAR Festival of Lights

Оценете

Предишна новинаБЮЛЕТИН

Абонирай се, за да получаваш най-актуалната информация за LUNAR FESTIVAL.